Maandag 11 juli 2022

Vandaag hadden we eindelijk ‘een normale’ kampdag, voor zover dat kan…
We startten met een ‘normaal ontbijt’, dit was een goede bodem om eens flink te corvee’en. Spick und Span, dat is onze Corvee Keurings Dienst (CKD), was erg tevreden hoe het tot nu toe gaat. Maar ze zijn ook erg streng! Zo willen ze dat de vloeren van de wc niet worden geaaid met de trekker, maar de spierballen moeten goed worden getraind om de wc-vloer blinkend schoon te krijgen. Ook het corvee voor het ontbijt, de lunch en diner werd streng gecontroleerd: alle messen netjes rechts en de vorken links.

Na het corvee zijn we naar het bos gegaan voor een bosrenspel waarbij twee teams elkaar moesten aftikken. Als je getikt wordt moest je als een standbeeld stil blijven staan, totdat iemand van je eigen team je weer vrij tikte. Het hele bos stond vol met allemaal rot-kind-standbeelden.

In het rustuur hadden we (eindelijk!!) de snoepmarkt, zo kon de voorraad snoepjes, chipjes en drinken worden aangevuld. Op de snoepmarkt stonden 2 marktkramen die de beste aanbiedingen hadden en echte marktkooplui die deze koopjes luid aanbieden. 3 halen 4 betalen, 2e snoepje voor de dubbele prijs,  “1 min 1” gratis, je kan je voorstellen dat de kinderen goed hebben moeten onderhandelen.

S middags deden we levendganzenbord op het spel. De fanatieke teams namen het tegen elkaar op, om te zien wie als eerste het levensgrote ganzenbordspel ad uitgespeeld. .

Als avondeten hadden we pannenkoeken. Geen normale pannenkoeken, maar groene pannenkoeken!! Ondanks dat het er wat gek uitzag, smaakten ze prima. Met de pannenkoeken van de leiding was ook wat geks aan de hand, ze roken en smaakten anders dan normaal. Sommige leiding had zo’n honger dat ze de pannenkoek al op hadden toen ze er achter kwamen dat het knoflook-pannenkoeken waren. De keuken had stiekem geperste knoflook door het beslag gedaan….! De leiding heeft heel de avond naar knoflook gestonken. Bah!

Na het avondeten was er sensatie in de zaal! Er zou een paardrijwedstrijd zijn, maar opeens ontsnapte een van de paarden en een van de paardrijdsters lag met bloed op de keukenvloer! De kinderen veranderde in detectives en moesten alle betrokken interviewen om te achterhalen wat hier was gebeurd en wie de dader was! Gelukkig hebben we hele slimme kinderen bij ons en hadden ze deze crime-scene binnen no-time opgelost.

Omdat alle snoetjes en handjes toch wel wat zwart aan het worden waren, hebben we de kids vanavond laten douchen zodat ze weer blinkend schoon en vermoeid van de hele dag spelen naar bed konden.

Ps. Wist je dat: de jongens van de keuken hadden per ongeluk een pan met pannenkoekenbeslag laten vallen, de hele keuken zat onder de pannenkoekbeslag-spetters…. Gelukkig waren een aantal kampkinderen zo aardig om te helpen met de keuken poetsen!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *