Over ons

R.O.T. is de afkorting van de dorpen Rockanje, Oostvoorne en Tinte. De meeste kinderen die mee gaan komen dan ook uit één van deze dorpen. Maar het gebeurt ook dat er kinderen uit Brielle of omstreken mee gaan, en die zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Geschiedenis
Het R.O.T. – zomerkamp bestaat al meer dan 40 jaar! Het kamp is ooit opgericht om de kinderen van tuinders een zomer vakantie te gunnen. Hun ouders waren in de zomer natuurlijk erg druk bezig met hun bedrijf en konden hierdoor niet op vakantie. Vanuit de kerk van Oostvoorne is toen het initiatief gestart om een week met deze kinderen ‘op vakantie’ te gaan. Daarom heeft het kamp ook een christelijke achtergrond. Nog steeds worden wij voor een deel door de kerken van Rockanje, Oostvoorne en Tinte bijgestaan. We kunnen “reclame” maken in de kerk en hebben de ruimte gekregen om in een zaal van de kerk te vergaderen.  Op de zondag, die valt tijdens de kampweek, wordt er een dienst gehouden. Ook wordt er op kamp voor iedere maaltijd gebeden.

Het kamp nu
Het kamp vindt, zoals gezegd, altijd plaats in de zomervakantie. We vertrekken op zaterdag en zijn de zaterdag daarna weer terug. We gaan dus echt een hele week weg! We verblijven op een grote groepsaccommodatie in Brabant: De Roerdomp. De tijd vliegt tijdens deze week altijd weer voorbij. Tijdens het kamp hebben we altijd een druk programma en zijn onze dagen altijd goed gevuld met een hele hoop leuke dingen.

We hebben elke dag drie grote spellen in het bos of op het veld.  Rondom de maaltijden helpen de kinderen met corvee, dit betekent dat iedereen helpt met de tafel dekken, afwassen, of zelfs pleeduiken (de wc’s schoonmaken). ‘s Middags hebben we rust uur. Tijdens dit uur zijn de kinderen op hun eigen kamer en kunnen spelletjes met elkaar spelen, of even een boekje lezen op bed. Tijdens sommige rusturen is de snoepwinkel open, zodat de kinderen hun voorraad snoep kunnen aanvullen! Elke avond na het eten wordt er ook nog een toneelstuk opgevoerd voor de kinderen. Alle tijd die tussen deze activiteiten zit mogen de kinderen vrij spelen op het grote veld bij ons kampgebouw.
Een vast onderdeel van de week is de kerkdienst op zondagochtend. Door middel van een interactieve kinderdienst wordt er een Bijbelverhaal besproken welke ook vaak samenhangt met het thema van het kamp. Hieraan gekoppeld doen we ook een spel die samenhangt met het thema en de kinderen spelenderwijs laten kennismaken met het Bijbelverhaal.
Een ander jaarlijks terugkerend onderdeel is de bonte avond. Tijdens de week mogen de kinderen oefenen op toneelstukjes, dansjes, of moppentappen. Deze acts mogen ze op de bonte avond aan iedereen laten zien en daarna is het tijd om te dansen op de R.O.T. – disco.

Het thema
Elk jaar heeft het kamp een ander thema. De spellen die worden georganiseerd, het toneelstukje dat wordt opgevoerd maar ook de groeps-, en kampnamen worden hierop afgestemd. De thema’s van de afgelopen jaren zijn: Vakantie, Circus, Tijdreizen en Onderwaterwereld. Het is ook de bedoeling dat de kinderen bij vertrek verkleed komen in de kleding van hun groep. De leiding is dan ook altijd verkleed!

Bezoek, post en telefoontjes
Bezoek aan het kamp is niet toege­staan. Maarrr… Wat wel heel leuk is om een kaartje te sturen! Kinderen zijn altijd weer blij om een kaart van thuis te krijgen.

Mobiele apparatuur en wekkers mogen niet mee op kamp! Dit doen wij om te voorkomen dat het ‘onmiddellijk verlangen naar huis’ te groot wordt. Daarbij is het toch ook wel eens erg lekker om een weekje zonder telefoon of computer door te brengen en gewoon weer lekker buiten te spelen?!

De leiding heeft wel een telefoon bij zich, dus als het nodig is zijn wij natuurlijk altijd te bereiken en zorgen wij er voor dat de ouders ook op de hoogte zijn als er iets is.

Klik hier voor een overzicht van de leiding die mee gaan op kamp.