Zaterdag 9 juli 2022

R.O.T. zomerkamp 2022 is van start gegaan!

Vanochtend om 10:00 was het dan zover, we mochten weer op het leukste zomerkamp van Voorne Putten. Vol enthousiasme verzamelde alle kinderen bij de Pinnepot. Al zingend vertrokken we richting Brabant met buschauffeur Jaap!

Eenmaal aangekomen in Brabant aten we met z’n allen op het veld onze ‘home made’ lunch, stelde de leiding zich voor en begonnen we met de kennismakingsspellen. Vele kinderen kennen elkaar al, maar een aantal ook zeker niet. Er zijn zelfs vanochtend al vriendschappen gesloten onder de jongste van ons. ”We hebben besloten vriendinnen te zijn!” al dus Sophie, Kirstynn en ZoĆ«. En zo is het, de magie van kamp.

Het belangrijkste van vandaag was natuurlijk de kamerindeling en de bedden in de kamer verdelen, niet geheel onbelangrijk natuurlijk. Nadat de bedden waren opgemaakt, de koffers uitgepakt en knuffels aan elkaar voorgesteld begonnen we aan het diner.

Het kamp is niets zonder een gek weekmenu van onze twee te gekke koks in het boerderij thema. Vanavond aten we ‘N noe is het Pasta. Je zou het bijna niet raden, maar op het menu stond pasta met de heerlijke pasta saus die Carmen’s Kitchen voor ons heeft gemaakt, waarvoor we enorm dankbaar zijn.

Na de afwas stond het spel van Toto Tomatenplukker en Postbode Siemen op de planning genaamd ”Weiland hoppen”, wat neerkomt op een smokkelspel in het bos. Toen we terug kwamen werd luidkeels het kamplied gezongen (overigens te vinden op spotify, zo technisch zijn wij tegenwoordig) en gingen we langzaam aan naar bed. Slapen? Daar doen we vanavond niet aan volgens de kinderen, dus dit wordt voor de leiding een lange (of korte, net hoe je het bekijkt) nacht!

Side note: Elke dag proberen we een kort dagverslag te maken en deze kun je terug vinden in de nieuwsberichten van onze website!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *