Zondag 10 juli 2022

Srezel eveil ollaH,

Ik hoor jullie denken ‘heeft de leiding nu al te weinig slaap gehad?’. Ja, dat ook! Vanmorgen bulderden er namelijk een paar hordes koeien door de gang. Maar dat ter zijde!

De Keuken en Hoofdleiding vonden het een goed idee om de zondag te starten met een andersom-dag. Dit betekent dat we de dag begonnen met het diner. Het ene kind vond het geweldig en de ander maar raar! De Toerende Trekkers hadden bijvoorbeeld hun wrap binnen no-time al op en vonden het heerlijk. De ander vond het moeilijk weg te krijgen. Daarbij waren veel kinderen ook gedesoriënteerd, evenals de leiding.

De kamphoed is dit jaar ook weer uitgedeeld aan het kind met de meest creatieve outfit! Dit jaar was de eer aan Karel, die al 3 weken samen met zijn ouders bezig is geweest om zijn outfit in elkaar te knutselen. Er waren heel veel andere kandidaten die ook in de running waren, superleuk om te zien dat dit zo leeft! Ook Spik und Span, de twee wetenschappers, hebben zich gemeld voor de Corvee Keurings Dienst. Of ‘CKD’ zoals wij dit afkorten.

De zondag tijdens kamp staat ook altijd in het teken van een godsdienst. S ’ochtends begonnen we met 6 spellen over het thema van de dienst en na de lunch kwam Dominee Gerhard om ons een verhaal te vertellen over ‘zoeken naar een schat’. Tijdens de dienst gaat er ook een collectebus langs. Deze collecte gaat dit jaar naar de Kinderboerderij Agathahoeve in Oostvoorne. Ook de kerk in Oostvoorne besteedt deze zondag aandacht aan de Agathahoeve door middel van collecte. Zo bundelen wij onze krachten om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Kinderboerderij.

We ontbeten s’avonds en vertrokken naar het grote speelbos. Hier speelden we levend stratego, waar er boeren, boerinnen, paarden en koeien werden betrokken bij het roven van de vlaggen.

Als afsluiter van de avond heeft Marga samen met de kinderen het kamplied couplet voor couplet nog even geoefend, zodat iedereen deze in volle borst mee kan zingen!

De vriendschappen zijn gisteren al gesloten zoals jullie konden lezen. Vandaag was de kampverkering aan de beurt. Kampverkering houdt in dat de verkering alleen helemaal aan is tijdens de kampweek, en geheel noodzakelijk voor het schuifel moment tijdens de bonte avond. En die raad wordt opgevolgd hoor, de kinderen geven het goede voorbeeld dus de leiding kan niet achterblijven! Toto heeft zelfs al op één knie gezeten om Marga kampverkering te vragen. Enorm romantisch natuurlijk, wat een charmeur is die Toto toch!

Wij hopen dat wij deze nacht ook wat kunnen rusten en de koeien vanavond op stal blijven!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *